Fasolka do obiadu

Nic tylko mięso i mięso, albo desery i słodkości. A co z zieleniną?  Czasem trzeba podać coś zielonego, zdrowego, a co równie ważne - smacznego. Dziś dobrze nam znana fasolka, ale bez wysokokalorycznej zasmażki z bułki tartej. Podamy ją z czosnkiem i oliwą z oliwek. I powiem szczerze, że w tej wersji fasolkę uwielbiam. 





300g fasolki
ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
drobiowa kostka rosołowa
woda

Jak to przyrządzić?

Fasolkę myjemy, a następnie osuszamy. Dzielimy na małe porcje i odcinamy końcówki.




W małym garnku, na małym ogniu gotujemy wodę. Dodajemy kostkę rosołową, rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy fasolkę i gotujemy 8-10 minut. Odcedzamy. Dodajemy drobno posiekany czosnek i oliwę z oliwek. Mieszamy I GOTOWE!




Mmmm...Ile smaku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl